Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Nieuwe UvA-studentassessor: Angelina Senchi

Gepubliceerd op 27-08-2024
Masterstudent kunst & cultuurwetenschappen, Angelina Senchi, is door het College van Bestuur benoemd tot studentassessor van de Universiteit van Amsterdam voor een periode van een jaar. Senchi volgt daarmee vanaf 1 september Maarten Krugers Dagneaux op.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De functie van studentassessor is bedoeld om het College van Bestuur te adviseren over het belang van studenten. De focus ligt daarbij op onderwijs- en student gerelateerde onderwerpen. De assessor woont elke week de bestuursvergadering bij en neemt deel aan de discussies over het te voeren beleid, zodat in een vroegtijdig stadium rekening wordt gehouden met het onderwijs- en studentenperspectief. Een nauw contact met studentenraden, studenten en allerlei studentenverenigingen is belangrijk om te horen wat er speelt onder verschillende studenten.

De nieuwe student assessor Angelina Senchi.
De nieuwe student assessor Angelina Senchi.

Zichtbaar en benaderbaar

Angelina is de afgelopen vier jaar betrokken geweest bij de facultaire studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Eerst als ambtelijk secretaris en het afgelopen jaar als voorzitter. “Ik heb kunnen zien hoeveel impact het kan hebben om het perspectief en de ervaring van de student kenbaar te maken op het bestuursniveau. Studenten willen niet alleen gehoord worden, maar ook dat er naar ze wordt geluisterd. Sommige studenten weten niet eens dat er mensen en groepen zijn bij wie ze kunnen aankloppen om hun ideeën en ervaringen te delen.”

Het aankomende jaar wil zij hier verandering in brengen. “Ik hoop dat ik het vertrouwen kan winnen van studenten om zorgen met mij te delen, zodat ze aangekaart kunnen worden en we als universiteit en gemeenschap samen de beste bestuurlijke koers kunnen varen. Bovendien vind ik het gewoon heel leuk om meer toffe mensen te ontmoeten en leren kennen buiten mijn FGw-bubbel.”

Van anxiety tot de langstudeerboete

Als assessor wil zij zich focussen op meerdere thema’s. “Diversiteit & inclusie, sociale veiligheid en mentaal welzijn staan standaard hoog op mijn agenda. Ook denk ik de laatste tijd veel onzekerheid te voelen onder studenten en dat gaat gepaard met een zekere anxiety. Ik wil kijken naar manieren om die onrust aan te kaarten of in elk geval bespreekbaar te maken.”

Het uitspreken over gevoelige onderwerpen ziet zij wel als aandachtspunt. “Ik wil die barrière voor studenten om zich uit te spreken verlagen, de communicatie binnen onze gemeenschap beter laten vloeien en op zoek gaan naar de stemmen die we wellicht missen of over het hoofd zien.” Tot slot liggen er ook politieke onderwerpen op tafel waar Angelina zich als studentassessor mee wil bemoeien zoals de wet internationalisering in balans en de langstudeerboete.

Communicatief sterk, creatief en veelzijdig

Peter-Paul Verbeek, rector magnificus en voorzitter van de benoemingsadviescommissie: “We zijn heel blij met Angelina als nieuwe studentassessor. Angelina is communicatief sterk, creatief en veelzijdig. Bovendien heeft ze door al haar eerdere ervaringen veel banden binnen de studentengemeenschap. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij op een goede manier de studentenstem naar voren kan brengen bij de vergaderingen van het College van Bestuur en op andere plekken.”