Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Protesten UvA 6 september

Gepubliceerd op 06-09-2024
Laatste update: vrijdag 6 september 16.00 uur. Demonstranten gaven op vrijdag 6 september opnieuw uiting aan hun woede en frustratie over de situatie in Gaza en Israël. Dankzij alle betrokkenen is de demonstratie op de Roeterseilandcampus goed verlopen. De demonstratie verplaatste zich daarna richting het Maagdenhuis in de binnenstad van Amsterdam.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Het staat iedereen aan de UvA vrij om te demonstreren en z’n stem te laten horen: dat hoort bij de universiteit. Uitgangspunt is wel dat demonstraties vreedzaam verlopen en de campus voor iedereen op en rond de campus sociaal en fysiek veilig blijft. 

Hieronder updates over het verloop van de demonstratie. Het overzicht is ook te vinden via de linktreeExterne link

Update vrijdag 6 september 13.45 uur 

De uitgangen aan de grachtkant van de Roeterseilandcampus zijn tijdelijk dicht om te voorkomen dat studenten en medewerkers van binnen in de drukte van de demonstratie terechtkomen. Andere uitgangen zijn gewoon open. 

Update vrijdag 6 september 14.00 uur 

Een paar honderd demonstranten verzamelen zich op de Roeterseilandcampus (REC) voor protest en toespraken.  

Update vrijdag 6 september 16.00 uur 

De demonstratie verplaatst zich richting het Maagdenhuis in de binnenstad van Amsterdam. Dankzij de organisatoren, de beveiligers van de UvA en alle andere betrokkenen is de demonstratie op de Roeterseilandcampus goed verlopen.  

Veelgestelde vragen

Op uva.nl/demonstratiesExterne link vind je meer informatie en duiding met betrekking tot de demonstraties en over de huidige situatie op de campus.